Witam planuje zmienic telefon jako że chce sie pobawic troche w wirtualną rzeczywistość chce kupic smartfon do tego tego przystosowany I mam jeden problem cięzko mi znalezc telefon który mi odpowiada a ma rozdzielczosc QHD , czy ekran FULL HD pozwoli mi się komfortowo cieszyć vr. Smartfon zmieniam tylko dlatego że niemoge korzystac z vr wiec chce miec juz sprzet ktorym wirtualna rzeczywistość bedzie jak najlepsza, lecz nie wiem czy QHD a FULL HD to jakaś wielka róznica. Z gory dzieki za odpowiedz
lepiej wes telefon z rozdzielczością 1440 x 2560
to da najlepsza jakość obrazu
Radziłbym coś z 2k chociaż, ja na S4 przy 5" w zależności od gogli, widzę czarne odstępy między pikselami. Przy 2k (S7) już tego nie doświadczyłem.
S7 ma 2K, przypuszczam że zrobiłeś literówkę
faktycznie, miałem na myśli 2k, poprawione
Ja mam moto x style 5,7" QHD i jest naprawde dobrze jezeli chodi o obraz Tez sie zastanawialem tak samo jak ty czy QHD czy FHD ale ostatecznie wybralem QHD gdyz wiecej maja ppi moj ma 515 ppi a taki redmi note pro 3 401 ppi rzy full hd a ppi to znaczy “liczba pikseli przypadająca na cal długości” czyli im wiecej tym lepiej a wiec ostatecznie radzilbym wybraz QHD i nie jest to jakis duzy wydatek bo do 1500 zl masz sporo takich telefonow w takim przedziale cenowym nie mam porownania z innymi telefonami wiec tak tylko swoja opinie na ten temat wyrazilem
Dzięki wszystkim za pomoc. Czyli full HD odpada a ma ktoś ciekawe telefony do polecenia z QHD ,narazie brałem pod uwagę Lenovo moto x style który aktualnie w większych sklepach RTV są po ok. 1700 (szukam po takich sklepach ponieważ telefon zamierzam wsiąść na raty) jest coś sensownego w mniejszej cenie ? Chciałbym się zmieścić w 1200zl ale chyba to niemożliwe ;(
No ja mam moto x style wlasnie i w x-kom kupilem w outlecie za 1100 ale jest nowka chyba za 1200-1300 i na raty tez da rade wiec bez problemu
Ja mam g5 qhd a pixele i tak sa dostrzegalne. Gogle weebo 2.0. Szalu nie ma ale filmy oglada się w miare przyjemnie
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Patrz jeszcze na typ matrycy. Koniecznie amoled, bo jakoś ips do mnie nie przemawia (Miałem porównanie Xperia Z2 a Galaxy S5)
Nie do końca. Jeśli będzie chciał wziąć AMOLED to FHD może nie wystarczyć i będzie widać piksele. Chodzi o układ podpikseli, w innym temacie się bardziej rozpisałem. IPS ma RGB a AMOLED PenTile. To samo superAMOLED. Jedynie superAMOLED+ ma “normalny” layout podpikseli