Wolniejsze działanie Gear VR po włączeniu bluetooth

Witam.Prosiłbym o pomoc ponieważ mam problemy z goglami Samsunga gear vr które polegają na tym że w momencie kiedy włączę w telefonie bluetooth to wszystkie aplikacje nagle zwalniają a nie które nawet nie chcą w ogóle odpalić. Po czym jak wylaczę bluetooth to wszystko działa idealnie.

Hej, a jaki masz model telefonu i oprogramowania w nim?
Najczarniejszy scenariusz jaki wpadł mi do głowy to uszkodzony moduł bluetooth, który spowalnia cały telefon. Może zrób benchmark w np. Antutu z włączonym i wyłączonym Bluetoothem. U siebie raczej nigdy nie zobaczyłem takich nieprawidłowości, bo BT mam ciągle włączony.

Ja mam Samsunga s8+ robiłem już reset sieci to pomogło na 15 min i później to samo ,przeskanowalem za pomocą atuty i wszystko jest ok. Nie wiem bo podłączam Samsunga s7 i wszystko super chodzi.Pewnie taki urok telefonu

Mam S8, testowałem S8+ i nie miałem takich sytuacji. Czy wyniki w Antutu Benchmark były identyczne dla włączonego i wyłączonego Bluetooth?
Sprawdzę zaraz na swoich goglach.

Jednak nie mogę za bardzo sprawdzić, bo… S8 nie wchodzi do Gear VR ze szkłem, które mam założone… Jest po prostu za gruby i nie można wsunąć go w port :zipper_mouth_face:
Nie dotarło do mniej jeszcze nowe szkło, więc tego jeszcze nie zerwę, toteż moje sprawdzenie musi trochę poczekać. Ale podpytam gdzieś dalej.