Hej,
Założyłem ten temat, bo nie jest łatwo znaleźć na prawdę dobrą produkcję pod HTC.
Jak do tej pory najbardziej wciągnął mnie Doom VFR, a zakupiłem również Detached, który IMO jest bardzo słaby. Może poniżej trochę opiszę obie produkcje.
Doom VFR - dość ciekawie zrobiony, wysoki poziom imersji oraz ciekawe walki z demonami. Sterowanie bardzo przyjemne, (teleport + poruszanie się (nie do końca wolne, ale przeskok ok. 1m w prawo, lewo, przód lub tył). Mniej lub bardziej rozbudowane zagadki i questy typu (znajdź część do teleportu, zgaś pożar itd.). Gra się bardzo przyjemnie choć walki z demonami są dość trudne nawet na najniższym poziomie trudności - dużo przeciwników na raz, czasem ciężko się w tym wszystkim połapać, ale jest wyzwanie 
Imersja: 8
Grafika: 9
Grywalność: 8,5
Gatunek - FPS, Sci-fi
Detached - nie szczególnie przypadła mi do gustu. Pierwszą rzeczą był niestety duży problem z zawrotami głowy (0 gravity) po chwili jednak można przywyknąć i jak nie wykonuje się mega beczek w powietrzu - da się żyć  Bardziej jednak rozczarował mnie sam gameplay, ponieważ po prostu przemieszczamy się z miejsca na miejsce wykonując kolejne czynności (aktywuj te drzwi, strzel rakietą w tamto miejsce). Czasem dochodzi do tego licznik czasu, więc tutaj bardzo kiepsko jak dla mnie - nie lubię ograniczeń czasowych w grach (ale to odczucie bardzo subiektywne). Poza tym dość wysoki poziom imersji, można się na prawdę poczuć jak w kosmosie. Niestety wykonywanie kolejnych zadań sprawia, że odwraca to uwagę od dość interesującego świata.
 Bardziej jednak rozczarował mnie sam gameplay, ponieważ po prostu przemieszczamy się z miejsca na miejsce wykonując kolejne czynności (aktywuj te drzwi, strzel rakietą w tamto miejsce). Czasem dochodzi do tego licznik czasu, więc tutaj bardzo kiepsko jak dla mnie - nie lubię ograniczeń czasowych w grach (ale to odczucie bardzo subiektywne). Poza tym dość wysoki poziom imersji, można się na prawdę poczuć jak w kosmosie. Niestety wykonywanie kolejnych zadań sprawia, że odwraca to uwagę od dość interesującego świata.
Imersja: 7
Grafika: 7,5
Grywalność: 2
Gatunek: Sci-fi
Takie krótkie recenzje 
Jak graliście też to dajcie znać co myślicie.
Swoją drogą, mógłby ktoś polecić jakieś dobre symulatory na Vive’a? (Samolot, wyścigi itp.) Takie, w których będę mógł wykorzystać kontrolery?
Próbowałem War Thunder, ale tam się gra przy pomocy pada, którego niestety nie posiadam. Pewnie dałoby się też z klawiaturą, ale na razie mam pokój do Vive’a nawet bez biurka  Więc raczej coś z kontrolerami.
 Więc raczej coś z kontrolerami.
Hej, 
Fajny temat, rzuciłem dodatkowe punkty za aktywność na forum  Gdybyś chciał pisać do nas na Portal właśnie tego typu materiały to napisz na priv.
 Gdybyś chciał pisać do nas na Portal właśnie tego typu materiały to napisz na priv.
Odnośnie twojego pytania, z symulatorów króluje dla mnie ETS2, ale również jest oparty na kontrolerze jak np. kierownica. Chyba, że sprawdzisz sobie Job Simulator