Pewnie, ze bede reklamowal. Juz w sumie to zrobilem piszac do nich maila, ale tak jak pisalem wczesniej - 0 odpowiedzi, jak zawsze z reszta.
Szczerze mowiac, to mam mieszane uczucia co zrobic z ta cala sytuacja. Chodzi mi nawet po glowie czy w ogole ich nie oddac i poprosic o zwrot pieniedzy.
Ja mam taka mala teorie spiskowa z wypuszczeniem dreamz 2.0. Wydaje mi sie, ze chcieli je wypuscic tak szybko jak tylko sie da przed premiera Google Daydream. Sprzedac jak najwiecej, wiedzac badz przypuszczajac ze gogle typu cardboard powoli odchodza do lamusa wlasnie przez daydream.
Dziwi mnie tez to, ze Jacek Kułakowski bierze w tym udzial, zwazywszy na to, ze wielokrotnie wytykal wady konstrukcyje, niedoskonalosci itp gogli konkurencji. No a przeciez te mialy byc takie wspaniale, doskonale wrecz legendarne^^.
A napisz cos o obrazie
Specjalnie nic nie pisalem o wrazeniach, obrazie itp.
Po pierwsze: najlepszy telefon jakim dysponuje to htc one m7 z ekranem 4,7’ wiec jest troche przymaly i widac go troche po bokach (efekt ramki). Jedyny telefon jaki wlozylem na test z ekranem 5’ to Samsung Galaxy Grand Prime z koszmarnie niska rozdzielczoscia (masakrycznie duze pixele w goglach), ale czarne paski tez byly widoczne po bokach tylko mniejsze niz na htc (moze po konfiguracji telefonow byloby inaczej).
Po drugie: nie dziala ten przycisk pojemnosciowy wiec troche mi to utrudnia obsluge aplikacji VR.
Po trzecie: nie mam kodu QR do skonfigurowania telefonu.
Po czwarte: chyba jeszcze dobrze nie doczyscilem soczewek po tym smarze i watpie zeby mi sie to kiedykolwiek udalo, bo jak chcesz to zrobic to znow lapiesz na szmatke troche tego smaru bo on przeciez jest dookola tych soczewek.
Po piate: jestem troche chory, inne zajecia itp - nie mialem zbyt duzo czasu, zeby sie z tym meczyc. Tak jak mowilem, to nie jest zestaw plug and play.
Trinusa (darmowego) odpalilem na chwilke wiec sie nie wypowiadam, ale to co widzialem nie powala, moze kwestia lepszej konfiguracji - nie wiem, wiadomo dlaczego… brak kodu QR i takie tam…
Ja mam standardowe soczewki ty bedziesz mial fresnela wiec co innego (ale juz wspolczuje ci zabawy z tym smarem po tych mikro wcieciach na soczewkch). Bez kitu, kto laduje smar tak blisko soczewek??? WTF???
Tak sobie pomyslalem, ze jak nie ogarna sami tej reklamacji (zamowienie kuriera, ktory odbierze paczke ode mnie) to chyba podziekuje i poprosze o zwrot pieniedzy. Kupie sobie jakies weebo czy cos takiego i tyle.
Nie wiem sam… po prostu sie zawiodlem i jestem zdegustowany - nadal nie dostalem odpowiedzi na zadnego maila - to jest jakas kpina.
tylko to tu tak zostawię…
Instrukcja elektroniczna do DreamzVR 2.0
<LINK_TEXT text=“https://docs.google.com/document/d/1p_5 … 6kvbY/edit”>https://docs.google.com/document/d/1p_5TskyOquO1YSZeba31o95GjEL2G8Y610QBVY6kvbY/edit</LINK_TEXT>
[size=85][color=green]Dodano po 3 minutach 58 sekundach:[/size]
http://dreamzvr.com/wysylka.png
[size=85][color=green]Dodano po 8 sekundach:[/size]
oraz informacja z FB z grupy Dreamz.
a ja powiem tak: bez komentarza, bo juz nie mam sily…
edit: moja choroba odpuszcza, wiec sily wracaja i cos tam napisze.
hmmmm… naprawde? ojej, a gdzie one sa ukryte, ze tak spytam dyskretnie, bo mamy niedziele i nigdzie nie moge ich znalezc - skandaliczne zachowanie firmy dreamz!. Nie wiem jak oni moga sobie pozwolic na takich syf wokol siebie, zwazywszy na to, ze buduja dopiero swoja marke na rynku. Moja dobra rada, jako osoba ktora rowniez prowadzi firme - Kazdy klient jest wazny, o kazdego klienta trzeba dbac i go dopieszczac jak tylko sie da, szczegolnie na poczatku swojej dzialalnosci.
Nikogo nie interesuje, ze jezdza i robia “deal’e” i biznesy gdzies tam, bo my tez zrobilismy z nimi “deal”. Niestety zbyt maly zeby sie nim bardziej przejac. Najwyrazniej te wieksze “deal’e” sa wazniejsze od nas - szarych konsumentow, ktorych mozna robic w balona i olewac na kazdym kroku. Skandal!
Normalnie mam ochote specjalnie zalozyc konto na fb i napisac cos tam na tej ich grupie, moze wtedy… nie pewnie tez by nic to nie dalo. Tragedia… tak wlasnie w Polsce wyglada biznes… Nie wyobrazam sobie, zeby jakakolwiek firma typu “indie” tak traktowala swoich klientow w dzisiejszych czasach, gdzie jest tak duza konkurencja. Oni naprawde mysla, ze sa bogami tej technologi i moga sobie na to pozwolic. Nigdy z czyms takim sie nie spotkalem, rece opadaja…
Zapomnialem napisac jeszcze o jednej rzeczy. Ja nawet nie mam pewnosci jakie ja gogle dostalem. Nie zamawialem z miejscem na okulary, a moje okulary wchodza w te gogle bez problemu. Jak juz ktos dostanie swoje z taka opcja to bardzo bym prosil o wymiary takich gogli, pewnie glownie o szerokosc tu chodzi. thx
edit2: omg, bylem przekonany, ze ten kontroler bedzie sie laczyl rowniez z PC…ehhhh
Od 22 pazdziernika zamowienie a zestawu vr jak nie bylo tak nie ma
Było info przecież.
Wysyłki mają byc ok 11.11.16r.
Fakt dali tyłka ale chca to poprawić.
Co do jakości wykonania, no to lipnie bo takich info jest więcej. Ja w razie czego po prostu oddam gogle i poczekam aż nauczą się robić solidnie[emoji14]
tylko mi napisali ze juz wyslana jest a etykieta paczki w paczkomacie przeterminowana wiec twierdza ze opisy moga byc nieaktualne
Szok, po prostu szok! Nadal nikt mi nie odpisal na zadnego maila i nadal nikt nie odbiera telefonu. Czy ktos z was ma z nimi jakis kontakt?
Hmm, poniedziałek wczoraj, dziś wtorek, czyli ich “nowy” support powinien działać, ale informacji na fb nie widziałem. Kolejna obsuwa?
Ok, skoro tak stawiaja sprawe to ja w takim razie zdecydowalem, ze oddaje ten super zestaw i raczej nie bede chcial miec z ta firma juz nic do czynienia. I tak mialem go oddac w zwiazku z uwalonym klikerem, ale teraz nawet nie chce juz nowego. Po prostu niech oddadza mi pieniadze i papa. Jestem tylko ciekaw kiedy w koncu uda mi sie z nimi skontaktowac.
Witam. Zamówiłem gogle 27 października na allegro. Dzisiaj otrzymałem numer przesyłki inpost, aczkolwiek status widnieje jedynie jako, że sprzedawca wygenerował etykietę. Przesyłka prawdopodobnie nie jest jeszcze w drodze, chociaż mogę się mylić. Pomyślałem, że podzielę się tym info. Pozdrawiam.
Cześć
Znalazłem coś takiegoś:
Sprawdź jak to wygląda z tą tabelką dla twoich gogli (jest tam chyba błąd, bo zamiast 26.11 powinien raczej być 26.10)
http://dreamzvr.com/wysylka.png
Trochę faktycznie pospieszyliśmy się z premierą, ponieważ chcieliśmy koniecznie wystartować na PGA.
Obecny poziom zwrotów z 2.0 nie przekracza standardowego 5%, a wysłaliśmy już sporo zestawów. Na ogół ludzie podejmują taką decyzję już pierwszego dnia, także nie widzimy nic co by nas specjalnie martwiło w kwestii jakości. Poprawiliśmy kilka rzeczy właśnie w związku z wytrzymałością produktu. W kwestii szczegółów soczewki są montowane w inny sposób niż w 1.0 dzięki czemu wizuale i fov wypada lepiej. Mocniejszy jest także klips trzymający telefon itd. ale o tym w sumie już pisałem w innym poście. Zwracamy dużą uwagę na to co pakujemy do paczki, niestety jednak zarejestrowaliśmy kilka uszkodzeń w transporcie. Zmieniliśmy jednak już sposób pakowania.
Pewnie za chwilę pojawi się więcej recenzji i porównań pomiędzy soczewkami standard i fresnelami, także będzie łatwiej podjąć decyzję.
Jeszcze w listopadzie spodziewam się recenzji np. od VRhunters oraz kilka zagranicznych portali.
Już teraz jednak wpada dużo dobrych słów na temat FOV w soczewkach Fresnela, które przyćmiewa kilka innych wad tych soczewek.
Support uruchamiany stopniowo, dedykowana osoba wdraża się.
To trochę faktycznie tak jest, że żyjemy dużymi ideami i czasem sprawy bieżące nie idą najlepiej, jednak mocno pracujemy nad naszymi goglami i dajemy z siebie wszystko, żeby dowieźć dobry produkt. Czasem jest nas po prostu za mało, żeby wszystko ogarnąć tak jak trzeba. Teraz przede wszystkim pracujemy nad wyjściem z opóźnienia, następnie uruchomimy aukcję z fresnelami, przebudujemy też stronę WWW i uruchomimy wysyłkę UE.
Wiem, że dla Was entuzjastów Trinus lub kontroler nie robią takiego wrażenia, jednak dla przeciętnych użytkowników to ma wartość.
@magus - Możemy się umówić, że jak wyjdziemy z opóźnienia i wejdziemy w normalny rytm to wyślę Ci ponownie paczkę? Chciałbym wysłać Ci na testy fresnele, tylko musiałbyś sprawdzić jak Ci pasuje na minimum 5"/FullHD. Nie chcę pozostawiać takiego niesmaku po akcji z obecnym zamówieniem. Jak będą Ci pasować, to będziesz mógł je zatrzymać za minimalną opłatą, a jak nie to po prostu na nasz koszt odbierzemy paczkę.
Pozdrawiam.
Piotrze i drogi dreamz’ie.Rozumiem ze macie duzo pracy napiety grafik duzo zamowien,ale ogarnijcie wczesniejsze zamowienia,zainteresujcie sie klientem ktoremu “sprzedaliscie” produkt choc go nie dostarczyliscie,od 22 pazdziernika czekam na przesylke,przeterminowana etykieta w paczkomacie raczej nie jest przypadkiem poniewaz inna osoba takze ma taki przypadek,poziom frustracji siega zenitu
Po pierwszym dniu zabawy z Dreamz 2.0, moja recenzja.
Zakupiłem wersję standard. Z 5" telefonem galaxy s4 fov jest mocno tunelowe. Ostrość do 80-85%.
Spędziłem parę godzin testów w grach Obcy Izolacja oraz Outlast 2 demo. Wskaźniki hud w tych grach, znajdujące się na krawędzi obrazu, są niewidocznie przy ustawieniach Trinusa, tak aby obraz wypełniał całość pola widzenia. Pokombinowałem trochę z ustawieniami, tak aby hud w tych grach mieścił się w zasięgu wzroku, ale wymaga to grania z dosyć grubą ramką po bokach. Jednak nawet wtedy, mała ostrość na krawędziach powoduje, że wskazania są słabo czytelne. Ogólnie ciężko jest mi powiedzieć o “zanurzeniu” w grze. Poniekąd jakieś takie wrażenie występuje, ale przez efekt lornetki i z “hełmem na głowie”, może się zrobić trochę klaustrofobicznie po dłuższej rozgrywce.
Co do samych gogli i ich wykonania. Są lekkie, nawet z telefonem. Nie odczułem, aby coś strasznie mi na twarzy ciążyło. Boczne paski są elastyczne, a górny to rzep. Jestem łysy, a mimo to nic nie uwiera, więc jest OK Same gogle opierają się na nosie, więc nawet gwałtowne ruchy głową nie powodują ich przemieszczenia. W zasadzie nie mam się o co przyczepić. Jest komfortowo.
Przycisk pojemnościowy w aplikacjach VR działa prawidłowo, aczkolwiek występują problemy z zasięgiem samego “cyngla”. Czasami musiałem docisnąć telefon, aby guzik zadziałał.
Jedyny zasadniczy negatyw odnośnie wykonania, to ten nieszczęsny smar, który był wspomniany we wcześniejszej recenzji. Rozmazuje się wokół krawędzi soczewek i prawdopodobnie potęguje zjawisko braku ostrości na brzegach obrazu. Muszę pomyśleć, jak wyczyścić to świństwo…
Z regulacją rozstawu też jest, średnio… I pewnie byłoby gorzej, gdyby nie ten smar.,. :roll: https://www.youtube.com/watch?v=Ib-kC7FQiWo
Boje sie odbierac paczke :shock: . Pewnie bede odsylal na zwrot :? . No ale zobaczymy :roll: . Wolalbym nie odsylac :mrgreen:
Trzeci dzień czekam na maila z kodem aktywacyjnym do Trinusa, ehh… Jak mniemam Panowie z Dreamz cieszą się długim weekendem…
brawo
<LINK_TEXT text=“https://www.facebook.com/DreamzVR/photo … 93/?type=3”>https://www.facebook.com/DreamzVR/photos/a.1275899625757999.1073741828.1265344666813495/1459388667409093/?type=3</LINK_TEXT>
Ciekawe, czy coś się zmieni
[attachment=0]dreazmhelpdesk.png[/attachment]
[size=85][color=green]Dodano po 2 minutach 16 sekundach:[/size]
(nie będę mówił, kto m.in. naciskał na nich by ruszyli z tym helpdeskiem )