Wiimote na nodze

Game pady, kontrolery ruchowe, maty ruchowe i inne pomysły na integrację ze środowiskiem VR.
Awatar użytkownika
avar
Użytkownik
Użytkownik
1
Posty: 2
Rejestracja: śr 13 gru 2017, 20:49
Gogle Mobile VR: BoboVR Z5
Telefon do VR: Samsung Galaxy S5 Neo
Płeć:

Wiimote na nodze

Nieprzeczytany post autor: avar » śr 13 gru 2017, 20:58

Hej,

Próbuję spłodzić jakiś skrypt, który używałby wiimote'a przyczepionego do nogi, żebym mógł biegać w FPS'ach jak w filmikach JackQuack'a.
Używam GlovePie. Mam dwa Wiimote i jeden nun. Nie mam MotionPlus
Próbowałem z:
if (wiimote2.Shake) then
key.Slash = true
wait 500ms
key.Slash = false
wait 50ms
endif

i

toggle(key.Slash) = wiimote2.Shake

ale nie działają za dobrze, tzn. za mały odcinek pokonuje przy jednym "tupnięciu" nogą.

Może ktoś coś wymyśli?

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 951
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: Wiimote na nodze

Nieprzeczytany post autor: Remlas » śr 13 gru 2017, 22:43

Hmm, nie bawiłem się dawno w skryptowanie, ani tymbardziej pod Wii mote bo ich nie mam, ale dla ps move jak potrzebowałem zwiększyć Ruch to po prostu mnożyłem go przez np. 10. Z tym, że ja to robiłem we freepie, nie wiem jak wygląda to w glovepie i Wiimote. Może spróbuj wydłużyć czas "wciśnięcia" przycisku?
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
avar
Użytkownik
Użytkownik
1
Posty: 2
Rejestracja: śr 13 gru 2017, 20:49
Gogle Mobile VR: BoboVR Z5
Telefon do VR: Samsung Galaxy S5 Neo
Płeć:

Re: Wiimote na nodze

Nieprzeczytany post autor: avar » sob 16 gru 2017, 21:24

Właśnie zmiany tych wartości sekundowych nic nie dają.
To już lepszą opcją jest:

toggle(key.Slash) = wiimote2.Shake ,

ale wciąż za krótko wciska przycisk, a nie ma tam chyba opcji wydłużenia.

Teraz spróbowałem:

if (wiimote2.Shake) then //Hotkey 1
toggle(key.Slash) = true
wait 5000ms
toggle(key.Slash) = false
wait 50ms
endif

ale daje taki sam efekt jak ta pierwsza opcja. Tak jakby polecenie toggle w ogóle nie działało w takiej konfiguracji.

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post