Trinus

TrinusVR, FreePie i pozostałe
Awatar użytkownika
BLACKTHRASH
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 12
Rejestracja: pn 05 lut 2018, 14:18
Gogle VR: Google Garret 4V

Trinus

Nieprzeczytany post autor: BLACKTHRASH » pn 05 lut 2018, 21:40

Zwracam się o kolejny problem,mam problem z programem trinus
Pobrałem i zainstalowałem, skonfigurowalem według filmików na YouTube
Potem łączę telefon z komputerem, włączam program i następnie włączam grę przykład carmageddon max damage
Ale gra mi się nie wyświetla na ekranie telefonu tylko jakieś zielone kropki czym może być to spowodowane? Dodam że jak to wszystko wyłącze na ekranie pokazało się ile mam fps wyliczylo że miałem 30 fps może problemem jest karta graficzna mam amd radeon r7 370 ona jest z 2010 choć nie wiem :/ proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Jukeman
Moderator Globalny
Moderator Globalny
10
Posty: 41
Rejestracja: wt 21 mar 2017, 14:45
Gogle Mobile VR: Baofeng Mojing S1
Telefon do VR: Galaxy Note 4
Płeć:

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: Jukeman » śr 07 lut 2018, 02:08

Capture mode masz na general?

Awatar użytkownika
BLACKTHRASH
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 12
Rejestracja: pn 05 lut 2018, 14:18
Gogle VR: Google Garret 4V

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: BLACKTHRASH » śr 07 lut 2018, 09:10

Tak ale nic to nie daje na dodatek działam na małej rozdzielczości,a powinno być na cały ekran telefonu

Dodano po 3 godzinach 14 minutach 27 sekundach:
Czy to może być powód że monitor jest z 2006? Mam jeszcze full hd z 27 cali o ile się nie mylę,ale jest w naprawie :/
są jakieś jeszcze inne emulatory?

Awatar użytkownika
Jukeman
Moderator Globalny
Moderator Globalny
10
Posty: 41
Rejestracja: wt 21 mar 2017, 14:45
Gogle Mobile VR: Baofeng Mojing S1
Telefon do VR: Galaxy Note 4
Płeć:

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: Jukeman » śr 07 lut 2018, 14:23

Nie prześlesz obrazu full hd na telefon z monitora który nie ma fullhd, jedynie upskalowany. Odpal trinusa bez apalania gry, powinien normalnie kopiować obraz z monitora. Działa?

Awatar użytkownika
BLACKTHRASH
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 12
Rejestracja: pn 05 lut 2018, 14:18
Gogle VR: Google Garret 4V

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: BLACKTHRASH » czw 08 lut 2018, 12:23

No właśnie tak myślałem.. i dlatego wszystko zacina nawet w grze :/
Tak działa,wiesz jak grać w grę dreadhalls na komputerze?
Mam pad od ps2 działa mi tylko przycisk start wiesz jak to skonfigurować będę cholernie wdzięczny ,jak nie działają gry z androida z pilotem to chociaż niech to się ustatkuje :(

Awatar użytkownika
Użytnik
Użytkownik
Użytkownik
9
Posty: 36
Rejestracja: ndz 12 lis 2017, 19:38
Gogle VR: BoboVR Z5 + RiftCat
Gogle Mobile VR: BoboVR Z5
Telefon do VR: Le Max 2 już w drodze
Płeć:

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: Użytnik » czw 08 lut 2018, 18:52

Z tym padem to dziwne, ja mam od PSX-a i czasem go podłączam, żeby popykać w FIFĘ. Wystarczy podpiąć go przejściówką i działa, z wyjątkiem prawej gałki, żeby działała, musiałem ją skonfigurować emulatorem pada od Xboxa. Zwie się on x360ce, jakby ktoś pytał.

Awatar użytkownika
Jukeman
Moderator Globalny
Moderator Globalny
10
Posty: 41
Rejestracja: wt 21 mar 2017, 14:45
Gogle Mobile VR: Baofeng Mojing S1
Telefon do VR: Galaxy Note 4
Płeć:

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: Jukeman » czw 08 lut 2018, 19:28

Ale dzieje się tak tylko w dreadhallsach czy w ogóle?

Awatar użytkownika
BLACKTHRASH
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 12
Rejestracja: pn 05 lut 2018, 14:18
Gogle VR: Google Garret 4V

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: BLACKTHRASH » czw 08 lut 2018, 19:54

We wszystkich grach,pobrałem teraz dreadhallsa VR piszę no vr headset detected

Dodano po 9 minutach 53 sekundach:
właśnie wyskoczyła mi informacja o tym że muszę zainstalować sterowniki albo ustawić hotspot w telefonie

Dodano po 12 godzinach 7 minutach 3 sekundach:
Gdzie znaleźć te sterowniki?

Dodano po 3 godzinach 45 minutach 22 sekundach:
Ściągnąłem tego dreadhallsa ale z opcją vr i sterownikami,niby to wszystko dobrze zrobiłem i piszę żebym włączył streamowanie ale nic się nie dzieje
piszę "not detected vr" proszę pomóż...

Dodano po 8 minutach 25 sekundach:
jeszcze jedno pytanie czy to możliwe że przez monitor może mi się ciąć gra na telefonie i kompie?

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 948
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: Remlas » pt 09 lut 2018, 13:56

1. Podaj specyfikacje kompa. Wzór masz w moim profilu.
2. Jaki masz telefon? Bo nie widzę w profilu
3. Jak łączy się telefon-komp?
4. Masz oryginalną grę?
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
BLACKTHRASH
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 12
Rejestracja: pn 05 lut 2018, 14:18
Gogle VR: Google Garret 4V

Re: Trinus

Nieprzeczytany post autor: BLACKTHRASH » pt 09 lut 2018, 18:53

1.konfiguracja
Amd radeon r7 370
8GB
intel core i5 -2500K - 3.30 ghz z trybem turbo
windows 7
2.sony xprezia xz premium
3.przez usb
4.nie i się ciesze bo bym się wkurzył
nie gadajcie że tylko komp za słaby..

ODPOWIEDZ