Problem z trinusem

TrinusVR, FreePie i pozostałe
Awatar użytkownika
KapSKY_VR
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 13
Rejestracja: ndz 18 cze 2017, 21:31
Gogle Mobile VR: Jeszcze nie posiadam
Telefon do VR: Lenovo K5
Płeć:

Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: KapSKY_VR » ndz 18 cze 2017, 21:44

W trinusie nie działa mi połączenie przez USB Włączam tethering i nic pisze że mam włączyć tethering... Gdy łączę się przez wifi to kursor wariuje cały czas się porusza gdy ja nic nie dotykam.


Liczę na szybką pomoc w rozwiązaniu problemu.

Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
Telefon który używałem to Lenovo K5

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 951
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: Remlas » pn 19 cze 2017, 22:55

Zainstalowałes sterowniki od fona? Wyłączyłes firewalla? Zmieniłeś sensor mode w trinusie na telefonie?
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
KapSKY_VR
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 13
Rejestracja: ndz 18 cze 2017, 21:31
Gogle Mobile VR: Jeszcze nie posiadam
Telefon do VR: Lenovo K5
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: KapSKY_VR » wt 20 cze 2017, 08:40

Stery powinny być same, się zainstalowały. Firewalla nie mam. Nie zmieniałem. Po jakimś czasie używania aplikacji kursor chodził normalnie.

Awatar użytkownika
KapSKY_VR
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 13
Rejestracja: ndz 18 cze 2017, 21:31
Gogle Mobile VR: Jeszcze nie posiadam
Telefon do VR: Lenovo K5
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: KapSKY_VR » ndz 25 cze 2017, 19:11

no ej jest tu ktoś?

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 951
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: Remlas » pn 26 cze 2017, 02:14

Czy ten telefon ma fizyczny czy emulowany żyroskop? Sprawdź jak zachowuje się Riftcat (będziemy wiedzieli czy wina Trinusa czy telefonu)
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
KapSKY_VR
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 13
Rejestracja: ndz 18 cze 2017, 21:31
Gogle Mobile VR: Jeszcze nie posiadam
Telefon do VR: Lenovo K5
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: KapSKY_VR » pn 26 cze 2017, 13:57

Niestety gry w riftcat wywalają mi włączam i wywala czy symulowany czy fizyczny tego nie wiem

Awatar użytkownika
KapSKY_VR
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 13
Rejestracja: ndz 18 cze 2017, 21:31
Gogle Mobile VR: Jeszcze nie posiadam
Telefon do VR: Lenovo K5
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: KapSKY_VR » sob 01 lip 2017, 13:37

Znowu temat porzucony?

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 951
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: Remlas » sob 01 lip 2017, 23:28

Kończą mi się pomysły, inni najwyraźniej ich wogle nie mają.
Z tego co mi się wydaje, to wszystkie Lenovo K* (np 5, 6) mają programowy żyroskop, który tak właśnie się zachowuje. Spróbuj jeszcze dokonać kalibracji po połączeniu Trinusa z PC kręcąc kilka wstęge mobiusa telefonem i zostawiając go na ok. Pół minuty.

W kwestii tetheringu - windows wogle widzi sieć tworzoną przez telefon? Ustawiłeś ją jako domową (a nie publiczną? Wtedy firewall by mógł blokować...)
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
KapSKY_VR
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 13
Rejestracja: ndz 18 cze 2017, 21:31
Gogle Mobile VR: Jeszcze nie posiadam
Telefon do VR: Lenovo K5
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: KapSKY_VR » pn 03 lip 2017, 09:27

Spróbuje skonfigurować sieć jeszcze raz zrobie to co kazałeś

Awatar użytkownika
KapSKY_VR
Użytkownik
Użytkownik
5
Posty: 13
Rejestracja: ndz 18 cze 2017, 21:31
Gogle Mobile VR: Jeszcze nie posiadam
Telefon do VR: Lenovo K5
Płeć:

Re: Problem z trinusem

Nieprzeczytany post autor: KapSKY_VR » wt 04 lip 2017, 17:56

W jakiejś aplikacji pisało że żyroskop nazywa się "MPU6050-gyro" i że uncalibrated, Gdy wyłączyłem telefon i włączyłem go na płaskiej powierzchni działało wszystko dobrze (sprawdzę jeszcze po godzinie). W sumię to telefon mogę zmienić (po prostu nie jest jeszcze całkowicie mój) Możesz polecić jakiś telefon, ja upatrzyłem sobie samsunga galaxy s5 i xianomi mi4c

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post