Strona 1 z 1

[ROZWIĄZANY] [TrinusVR] head tracking działa przez 5 sekund

: śr 27 sty 2016, 20:10
autor: Rolkarzykk
Witam, mam problem z Life for speed, gdy włączam trinusa, head tracking działa pięknie przez 5 sekund, potem jak by się wyłącza, jeśli zresetuję to znów działa na 5 sekund. Prosił bym by ktoś dał mi jakieś wskazówki co i jak ustawić aby to działało. Podłączam telefon sony t3 do trinusa.

Re: Trinus vr head tracking działa przez 5 sekund

: śr 27 sty 2016, 22:00
autor: Remlas
Czy w przeciągu tych "5 sekund" dziala prawidłowo czy wariuje? Sensor output na mouse czy FreeTrack? Daj screeny konfiguracji telefonu i tgserver

Re: Trinus vr head tracking działa przez 5 sekund

: czw 28 sty 2016, 13:00
autor: LookeyyPL
Odpowiedz na pytania:
1. Czy jak dasz tryb head trackingu "Mouse" to poruszanie myszką działa dłużej niż 5 sekund czy tak samo?
2. Czy na pewno wywala headtracking a nie zawiesza czasem całego obrazu?
3. Czy probowałeś dać OpenTrack Redirect w typie śledzenia i użyć programu OpenTrack? (Pomaga w wiekszosci problemow).

Re: Trinus vr head tracking działa przez 5 sekund

: czw 28 sty 2016, 14:50
autor: Rolkarzykk
LookeyyPL pisze:Odpowiedz na pytania:
1. Czy jak dasz tryb head trackingu "Mouse" to poruszanie myszką działa dłużej niż 5 sekund czy tak samo?
2. Czy na pewno wywala headtracking a nie zawiesza czasem całego obrazu?
3. Czy probowałeś dać OpenTrack Redirect w typie śledzenia i użyć programu OpenTrack? (Pomaga w wiekszosci problemow).
1. Działa cały czas, lecz chodzi oto że gdy włączę head tracking na auto, to wtedy w grze działa to lepiej i płynniej, tylko że przez 5 sek :/
2. Na pewno nie zawiesza
3. Szczerze mówiąc jestem w tym łosiem strasznym, miał byś jakiś poradnik jak to zrobić ?

Re: Trinus vr head tracking działa przez 5 sekund

: pn 01 lut 2016, 15:37
autor: LookeyyPL
Co do 1 - to używaj na mouse, nie powinno być różnicy w płynności. Auto nie działa zbyt dobrze.

Re: [TrinusVR] head tracking działa przez 5 sekund

: wt 12 lip 2016, 20:02
autor: TheXgame79
Wiem że odkopuje temat (Order złotej łopaty za odkopanie starego wątku z mrocznych zakątków forum) ale mam ten sam kłopot. Otóż po 5 sekundach używania trinusa wywala mi head tracking. Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Re: [TrinusVR] head tracking działa przez 5 sekund

: czw 14 lip 2016, 20:38
autor: Remlas
Rozumiem, że wykonałeś co koledzy podpowiedzieli wyżej? Sprawdź jeszcze firewalla, czy nie blokuje trinusa ;)
(orderu nie będzie, bo nie duplikujesz tematu ;) )

Re: [TrinusVR] head tracking działa przez 5 sekund

: pt 15 lip 2016, 15:06
autor: zygyt12
Po uruchomieniu trinusa w prawym górnym rogu masz dane na temat ilości klatek i danych z żyroskopu, co tam się dzieje po tych 5 sekundach ?

Re: [TrinusVR] head tracking działa przez 5 sekund

: pt 29 lip 2016, 20:18
autor: TheXgame79
Problem rozwiązany. Antywirus (Avast) blokował połączenie. Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!