[TrinusVR] Błąd portu sieciowego

TrinusVR, FreePie i pozostałe
Awatar użytkownika
krzakowaty
Użytkownik
Użytkownik
1
Posty: 2
Rejestracja: pt 22 sty 2016, 16:12

[TrinusVR] Błąd portu sieciowego

Nieprzeczytany post autor: krzakowaty » pt 22 sty 2016, 16:18

Po zainstalowaniu trinusa na telefonie i komputerze, ustawieniu wszystkiego tak jak napisaliście na waszej stronie wyskakuje mi błąd na komputerze, a mianowicie:
"Tylko jedno użycie każdego adresu gniazda (protokół/adres sieciowy/port) jest normalnie dozwolone" i nie chce się zsynchronizować, nie wiem co mam dalej zrobić, z góry dzięki za pomoc.

//Staramy się nie używać słowa "problem", bo oznacza on bardzo wiele.
//Poprawiłem nazwę topicu
//Remlas

Awatar użytkownika
andmat20
Użytkownik
Użytkownik
12
Posty: 74
Rejestracja: czw 21 sty 2016, 19:36
Gogle Mobile VR: DreamZ
Telefon do VR: Xiaomi Redmi Note 2
Płeć:

Re: Problem z trinusem VR

Nieprzeczytany post autor: andmat20 » pt 22 sty 2016, 17:17

Lecisz po kablu wifi czy czym?

Awatar użytkownika
krzakowaty
Użytkownik
Użytkownik
1
Posty: 2
Rejestracja: pt 22 sty 2016, 16:12

Re: Problem z trinusem VR

Nieprzeczytany post autor: krzakowaty » pt 22 sty 2016, 18:21

Kabel

//Spokojnie kolego, caps szkodzi zdrowiu
//Remlas

Awatar użytkownika
andmat20
Użytkownik
Użytkownik
12
Posty: 74
Rejestracja: czw 21 sty 2016, 19:36
Gogle Mobile VR: DreamZ
Telefon do VR: Xiaomi Redmi Note 2
Płeć:

Re: Problem z trinusem VR

Nieprzeczytany post autor: andmat20 » pt 22 sty 2016, 18:56

Spokojnie, po co ten caps-lock? Coś pewnie blokuje komunikacje, próbowałeś port zmieniać? Wolne porty znajdziesz tu: http://www.canyouseeme.org/ - Wpisz Port używany przez trinusa. Jeśli to nie podziała spróbuj podłaczyć przez inny port USB. Może coś zajmuje Port?

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 951
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: Problem z trinusem VR

Nieprzeczytany post autor: Remlas » sob 23 sty 2016, 08:11

Z pamięci mówiąc: zakładka Network i zmień video port na inny, np 8888. To samo ustaw w aplikacji Trinusa na telefonie.
Jeśli nie działa daj screenshooty konfiguracji.
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Przeniesiono z Szybka Pomoc do Oprogramowanie dnia śr 17 lut 2016, 08:41 przez Remlas

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post