[TrinusVR] WARNIG Current resolution aspect ratio is NOT adequate ...

TrinusVR, FreePie i pozostałe
Awatar użytkownika
MisiaczekM
Użytkownik
Użytkownik
3
Posty: 7
Rejestracja: czw 03 mar 2016, 18:23
Gogle Mobile VR: DREAMZVR
Telefon do VR: LG G4
Płeć:

[TrinusVR] WARNIG Current resolution aspect ratio is NOT adequate ...

Nieprzeczytany post autor: MisiaczekM » czw 21 kwie 2016, 12:25

Podobne pytanie było zadawane w tym wątku, jednak on został zamknięty. Niestety rozwiązanie podane w nim, nie jest przyczyną pojawiającego się komunikatu:
"WARNIG! Current resolution aspect ratio is NOT adequate and will cause image distortion and decrease performance"

Rozwiązanie "Głównym powodem zacinania obrazu był suwak "Image Quality". Miałem ustawione na max, po zjechaniu do około połowy jest już wszystko ok :)" Nie działa. Suwak dałem na min.

Zacznę od początku. 8 marca zamówiłem Dreamz, następnie zacząłem sprawdzać programy do odtwarzania VR. Ściągnąłem Trinus-a, połączyłem go z komputerem za pomocą routera ac i kabla sieciowego 1GB.
Prędkość routera wskazywała na ok. 900 pare MB (czy jakoś tak to się nazywa) Wszystko na ustawieniach domyślnych. Odpaliłem Batmana i wszystko pięknie pojawiło mi się w telefonie (gra uruchomiona na Ful ekran na Full HD) i działało bez żadnych zacinek.

Wczoraj gdy dostałem Dremsy, już się nie mogłem doczekać by se pograć. Zrobiłem ustawienia jak w Poradniku nr 3. Musiałem od nowa ściągnąć Trinusa na PC jak i Tel. (Ver. 2.0.6.c) I zaczęły się schody.
Jeszcze okno Trinusa pokazywało się na telefonie, jednak wejście na pulpit (choć nie zawsze) lub w grę pojawiał się czarny ekran i zielony lub biały ślad wodzenia kursora po ekranie oraz komunikat na PC "WARNIG! Current resolution aspect ratio is NOT adequate and will cause image distortion and decrease performance". Zaobserwowałem, że program próbował dobrać różne rozdzielczości na telefonie...

Teraz zastanawiam się czy przyczyną ogłupienia programu, nie była tablica informacyjna o poczcie przychodzącej z The Bat!? Ale to sprawdzę dzisiaj...
Albo może jest to wina nowszej wersji. Nie pamiętam tylko jaka była poprzednia...
Ktoś miał podobnie?

Pozdrawiam
MisiaczekM
Pozdrowionka!! MisiaczekM

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 948
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: [TrinusVR] WARNIG Current resolution aspect ratio is NOT adequate ...

Nieprzeczytany post autor: Remlas » czw 21 kwie 2016, 12:47

Jaki masz ustawiony tryb "image capture"? Masz włączone jakieś aplikacje overall?
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
MisiaczekM
Użytkownik
Użytkownik
3
Posty: 7
Rejestracja: czw 03 mar 2016, 18:23
Gogle Mobile VR: DREAMZVR
Telefon do VR: LG G4
Płeć:

Re: [TrinusVR] WARNIG Current resolution aspect ratio is NOT adequate ...

Nieprzeczytany post autor: MisiaczekM » czw 21 kwie 2016, 12:59

Chodzi o capture mode? Jest na Default. Nie wiem co znaczy aplikacje overall... Coś do przechwytywania obrazu? Nie mam takich.
Na Shoutbox dostałem podpowiedź od Ciebie, masz racje. Trinus na chama chce ustawić obraz w rozdzielczości 4:3 (ekran jest ściśnięty po bokach w telefonie) w telefonie. Ekran kompa mam FullHD. Gra też była w full hd na pełnym ekranie. Ale wcześniej działało. Może na prawdę przeszkadzała mu informacja o poczcie - pasek na dole ekranu szerokości 2 cm ??

PS.
Sorrki, wczoraj nie maiłem czasu. Może dziś się uda, jutro znowu do pracy :( Powrót we wtorek ...
Ostatnio zmieniony pt 22 kwie 2016, 10:21 przez MisiaczekM, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowionka!! MisiaczekM

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
Administrator
30
Posty: 948
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle Mobile VR: Dreamz 3.0, Gear VR3, itd...
Telefon do VR: Samsung Galaxy S8
Płeć:

Re: [TrinusVR] WARNIG Current resolution aspect ratio is NOT adequate ...

Nieprzeczytany post autor: Remlas » czw 21 kwie 2016, 22:04

Tak, ta poczta może być overallem, który trinus chce przechwytywać. Odpal dla testu grę w 1024x768 w oknie i sprawdź czy błąd się dalej pojawia. Jeśli tak podeślij screeny z konfiguracją.
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post