[PS move] problem z podłączeniem.

Game pady, kontrolery ruchowe, maty ruchowe i inne pomysły na integrację ze środowiskiem VR.
Awatar użytkownika
adam.reszko
Użytkownik
4
Posty: 8
Rejestracja: wt 14 cze 2016, 20:27
    Windows 10 Chrome

[PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: adam.reszko » śr 15 cze 2016, 09:04

Hola.
Usiłowałem podążać za poradnikiem na forum. Do pewnego momentu wszystko było ok, ale potem....Masakra. Teraz konkrety:
: Dongiel - BT400 - po wpięciu pierwszego wszystko w porządku - po wpięciu 2-giego pierwszy się wyrejestrowuje i dostaje żółty wykrzyknik w menedżerze urządzeń. Winda każe restartować ale wuj to daje.

OS win 10 x64

to tak tytułem wstępu.
- następnie - idąc z tematem podążam za instrukcjami z githuba do momentu parowania kontrolera PS Navi - każą mi wejść do katalogu który nie istnieje w githubie - prosiłem o pomoc na Fb ale jak na razie nic to nie pomogło - czyli te pliki które były tam znalezione powodowały przy instalacji wyrejestrowanie - miganie diody - w "latarce" a PS navi nie zmienił swojego statusu i nie jest wykrywany.

spróbowałem to olać :P i stwierdziłem że sama latarka to już pół sukcesu - technologia nowa co będę kopał się z koniem. Przeszedłem do fragmentu z FreePie.
Po ściągnięciu i zainstalowaniu - miałem sprawdzić czy nie ma już ps move w standardzie....no i sprawdzam - czy to w pluginach ? chyba tak. brak. Więc ściągam paczkę i podmieniam pliki. Free pie dostaje czkawki i przestaje reagować. Więc do etapu wgania skryptu nie dotarłem.

wszelkie mądre kaczuchy które potrafią pomóc są serdecznie proszone o wpisy. jeśli potrzeba dodatkowych informacji to też mogę udostępnić.

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
25
Posty: 726
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle VR: Dreamz 1.0, Weebo, itd...
Telefon: Neo V / S4
    Linux Chrome
Płeć:

Re: [PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: Remlas » śr 15 cze 2016, 13:13

Ogólnie to: konfigurujesz jednego dongla pod SCP i parujesz navigation, odłączasz wszystko (dongla) i wpinasz drugiego (do innego portu) i robisz na nim normalne windowsowe sterowniki od BT (tak by bt był widoczny w panelu sterowania)
Wykonujesz wszystko jak w poradniku, wpinasz pierwszego dongla od SCP i powinno działać
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
adam.reszko
Użytkownik
4
Posty: 8
Rejestracja: wt 14 cze 2016, 20:27
    Linux Chrome

Re: [PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: adam.reszko » śr 15 cze 2016, 18:08

a tak nie po krótce ?
mam 2 dongle - wrzucam jednego paruje 1 latarke.
wyrzucam dongla.
wrzucam w gniazdo obok drugiego -( jakie sterowniki do niego wgrać te same ?) i paruje z nim 2 ga latarke.

wpinam 1 dongla. iiii ?
no i co z tym calym skryptem pod freepie czy to jest nadal obowiązujące. jesli tak to jak przejsc czkawke programu po podmianie plików z paczki.
ech.

Awatar użytkownika
Remlas
Administrator
25
Posty: 726
Rejestracja: wt 05 sty 2016, 17:28
Gogle VR: Dreamz 1.0, Weebo, itd...
Telefon: Neo V / S4
    Windows 10 Spartan
Płeć:

Re: [PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: Remlas » śr 15 cze 2016, 22:15

nie nie nie
dongiel #1: latarka 1 i latrka 2 - sterowniki Windows
dongiel #2: navigator - sterowniki SCP
Szanuj Admina swego, bo możesz mieć gorszego...

Awatar użytkownika
adam.reszko
Użytkownik
4
Posty: 8
Rejestracja: wt 14 cze 2016, 20:27
    Linux Chrome

Re: [PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: adam.reszko » śr 15 cze 2016, 22:18

ok. a sterowniki scp. instaluje po wyjeciu dongla nr 1 ?
oraz skad wziac sterowniki scp. jesli moglbys podrzucic konkretny link.

Awatar użytkownika
adam.reszko
Użytkownik
4
Posty: 8
Rejestracja: wt 14 cze 2016, 20:27
    Windows 10 Chrome

Re: [PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: adam.reszko » czw 16 cze 2016, 19:04

zdobyłem 2 "latarki" mova - jedna latarka bardzo zgrabnie przechodzi przez proces wykrywania, czerwone światełko świeci sie stale w kontrolerze - luz, chce zrobić 2 giego...no i dupa, światełko mruga... a potem wogole definitywnie gasnie tak ze trzeba podłączać usb żeby wstal. Co najdziwniejsze jest widoczny przy testowaniu kolorów w psmoveConfigTool.można przejsc z 1 na 2 kontroler. natomiast próba trackowania kończy sie wywaleniem usługi.

czy jakas kaczka była by chętna tak by pomoc mi przejść przez cały proces od początku do końca ?

Awatar użytkownika
adam.reszko
Użytkownik
4
Posty: 8
Rejestracja: wt 14 cze 2016, 20:27
    Windows 10 Chrome

Re: [PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: adam.reszko » śr 22 cze 2016, 23:31

ponieważ jak na razie problem się nie rozwiązał bumpuje temat prosząc o pomoc.

Przeniesiono z Szybka Pomoc do Kontrolery dnia wt 04 paź 2016, 12:52 przez antimatter

Awatar użytkownika
antimatter
Moderator Globalny
14
Posty: 92
Rejestracja: sob 20 lut 2016, 22:06
    Windows 7 Chrome
Płeć:

Re: [PS move] problem z podłączeniem.

Post autor: antimatter » wt 04 paź 2016, 12:53

Przenoszę temat do odpowiedniego działu i podbijam, może ktoś pomoże, o ile temat jeszcze aktualny.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość